Inicia una tramesa Dóna't d'alta com a revisor

Llegir: Socialització i internacionalització de la poesia visual durant la transició. A propòsit d...

Baixar

A- A+
Alt. Display

Studies

Socialització i internacionalització de la poesia visual durant la transició. A propòsit de l’Antologia da poesia visual europeia (1977)

Author:

Jordi Cerdà Subirachs

Universitat Autònoma de Barcelona, ES
About Jordi

Profesor (TU) de Filología Románica a la UAB.

X close

Resum

Durant el postfranquisme i la transició, la poesia visual, allunyada cada cop més d’un reducte experimentalista, va assolir a Catalunya unes quotes de socialització molt àmplies. L’any 1977 Manuel de Seabra i Josep Maria Figueres publiquen a Lisboa una Antologia da poesia visual europeia que considerem tota una fita pel que fa al reconeixement no tant d’una nova poètica, com sobretot d’un mitjà expressiu que es pretén universal. En plena efervescència revolucionària portuguesa, la poesia visual vol ser portaveu dels diversos alliberaments anunciats durant aquella dècada. Amb una presència singularment important de creadors catalans, l’Antologia da poesia visual europeia mostra també la col·laboració d’operadors d’avantguarda peninsulars durant aquest període.

How to Cite: Cerdà Subirachs, J., 2014. Socialització i internacionalització de la poesia visual durant la transició. A propòsit de l’Antologia da poesia visual europeia (1977). Dictatorships and Democracies. Journal of History and Culture, (2), pp.9–61. DOI: http://doi.org/10.7238/fit.v0i2.2155
14
Visites
Publicat a 08 Dec 2014.
Revisat

Baixades

  • PDF (CA)

    comments powered by Disqus